محققان پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به ساخت نسل جدید هوا گرمکنهای خورشیدی شدند.
به گزارش ایسنا ،حسین قدمیان، دانشیار پژوهشکده انرژی و مجری طرح گفت:از این وسیله نوین برای تمامی ساختمان ها ، هتل ها ، بیمارستان ها ، ورزشگاه ها می توان بهره برد و قابلیت نصب در نمای ساختمان را دارد.
تفاوت این نسل از هواگرمکنهای خورشیدی با آن هایی که پیش از این ساخته میشدند در این است که آن ها دارای متریال بسیار سنگین، قدیمی و اکثراً فی بودند. این در حالی است که در پژوهش فوق این متریال تغییر کرده و از مواد سبک و پلیمری ساخته شده است.
شکل ظاهری این هواگرمکنها نیزاز نظر ابعاد و اندازه تغییر کرده و از شکل تخت مستطیلی، به شکل N ضلعی تبدیل شده که ورود و خروج و کانالهای جریانی آن باعث افزایش 9 تا 13 درصدی عملکرد انرژی سیستم شده است.
این سیستمها قابلیت های متفاوتی نظیر خشککن خورشیدی دارند یا در بستر در بام ساختمان نصب شده و به عنوان یک جاذب انرژی خورشیدی، هوا را گرم میکند که این هوای گرم شده نیز وارد شبکه تهویه مطبوع ساختمان میشود. این روند برای مناطقی که تابش آفتاب دارند، اما مناطق سردسیر محسوب میشوند، مانند نوار شمال غربی و شرقی کشور “نظیر استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل و خراسان شمالی” بسیار موثر می باشد.
این نسل جدید هوا گرمکنهای خورشیدی این قابلیت را دارند که اختلاف دمایی تا حدود ۱۷ درجه سانتی گراد ایجاد کنند. یکی از نوآوریهای این محصول، مدلسازی و شبیهسازی دینامیک این سیستمها بوده است که شرایط تطبیق کارکرد سیستم را بر اساس تغییرات تابش خورشیدی و دمای محیط میسر میکند.
این محصول با ویژگیهای اعلام شده و توسعه سه عامل از جمله سبکسازی با کاربرد مواد پیشرفته (کاهش وزن)، تغییر هندسه و شمای ظاهری و افزایش راندمان انرژی، مشابه داخلی و خارجی ندارد.
درباره این سایت